Näyttelijäliitolla ja Suomen Teatterit ry:llä työehtosopimus

22.4.2010

Näyttelijäliitto – Finlands Skådespelarförbund ry. ja Suomen Teatterit ry. hyväksyivät tänään valtakunnansovittelija Esa Lonkan tekemän sovintoehdotuksen työehtosopimuksesta.

Sopimuskausi on 1.4.2010-31.12.2013.

Ilta- ja lauantailisien sijaan aloitettiin nk. esityslisäjärjestelmän kehittäminen kompensoimaan em. lisien puuttumista näyttelijöiden palkkarakenteesta.

Vuosityöajan jälkeenjääneisyyden kehittäminen saatiin alulle. Aiemmasta poiketen vuosilomapäivien määrä näkyy vuosittaisten vapaapäivien määrän lisäyksenä.

Lisäksi työehtosopimus sisältää laajan tekstimuutospaketin mm. lisäjoustoja päivittäiseen työaikaan ja vuosityöaikasuunnitelman.

Neuvottelut koskien näyttelijöiden työehtosopimusta täyskunnallisissa teattereissa ovat edelleen kesken Kunnallisen työmarkkinalaitoksen kanssa.

puheenjohtaja Mikko Hänninen puh. 050 545 4665
toiminnanjohtaja Elina Mäntylä puh. 040 835 9587