Näyttelijäliitto sopinut Kunnallisen työmarkkinalaitoksen kanssa teatterityöehtosopimuksen jatkosta.
Suomalainen identiteetti syntyy kotimaisella kulttuurilla – riittävät resurssit ammattimaiseen ja laadukkaaseen taiteen ja kulttuurin tekemiseen taattava kaikkina aikoina
Näyttelijäliiton ja tuotantoyhtiöiden väliset työehtosopimusneuvottelut ovat katkenneet toistaiseksi.
Ylen julkisen palvelun tehtäviin kuuluu ehdottomasti suomalaisen kuunnelma-tuotannon tekeminen. Siihen ei saa tulla tuotantotaukoja, eikä sitä ei saa nykyisestään supistaa, vaan sitä pitää päinvastoin kehittää. Kuunnelmilla on uskoaksemme paljon mahdollisuuksia löytää myös uusia yleisöjä.
Kansainvälisen teatteri-instituutin (ITI) julistamaa Maailman teatteripäivää on vietetty 27.3. vuodesta 1961 lähtien. Juhlinnan perinteisiin kuuluu Maailman teatteripäivän julistus, jonka kirjoittajaksi ITI valitsee vuosittain maineikkaan teatterintekijän jostakin jäsenmaastaan.
Töitä on vielä tehtävä tekijöiden heikon neuvotteluaseman parantamiseksi, toteaa luovan alan tekijöitä edustava Tekijäfoorumi. Eduskunnan hyväksymä tekijänoikeuslain uudistus on kuitenkin ensimmäinen askel oikeaan suuntaan.
Teatterialan yhteisessä illanvietto-/palkintojenjakojuhlassa su 8.3.2015 KokoTeatterissa palkittiin teatterintekijöitä. Vuoden teatterinäyttelijä on Marc Gassot. Näyttelijäliitto järjesti palkittavastaan jäsenäänestyksen.