« takaisin Tulosta

Sivun sijainti: Etusivu » Liitto » Ajankohtaista

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää kotimaisten elokuvien ja draamasarjojen tuottamiseen viiden miljoonan euron lisärahoituksen. Raha myönnetään Suomen elokuvasäätiölle. Summalla elvytetään koronapandemiasta kärsinyttä alaa tukemalla alan ammattilaisten työllistymistä.
Näyttelijäliitto jakoi palkinnon teatterialan yhteisessä Thalia-juhlassa 9.3.2020 Tampereen Komediateatterissa.
Teatterijärjestöjen keskuliitto kutsui Eduskunnan Siovistysvaliokunnan ja Valtiovarainvaliokunnan sivistys- ja tiedejaoston perinteiseen tapaan teatteri-iltaan. Tällä kerralla Q-teatterin Pääomani esitykseen.
Esittävän taiteen valtionosuusuudistusta koskeva esitys pääosin hyvä, mutta Näyttelijäliitto huolissaan näyttelijöiden vähentämisestä teattereissa – VOS-uudistuksessa olisi hyvä kannustaa teattereita palkkaamaan taiteilijoita
Esittävän taiteen valtionosuusuudistusta koskeva esitys pääosin hyvä, mutta Näyttelijäliitto huolissaan näyttelijöiden vähentämisestä teattereissa - VOS-uudistuksessa olisi hyvä kannustaa teattereita palkkaamaan taiteilijoita
Elokuva-alan tunnustuspalkinnot jaettiin maanantai-iltana 2.12. elokuvaohjaajien, käsikirjoittajien ja näyttelijöiden yhteisessä juhlassa Helsingissä. Tilaisuudessa palkittiin Vuoden elokuvaohjaaja, Vuoden käsikirjoittaja ja Vuoden elokuvanäyttelijät.
Näyttelijäliiton valtuusto valitsi uudeksi puheenjohtajaksi Teatteritaiteen maisteri, näyttelijä Risto Aution kolmivuotiskaudelle 2020-2022.
Teattereilla ja esittävän taiteen kentän ammattilaisorganisaatioilla on halua edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta, mutta osaamisessa on vielä puutteita
Suomen Teatterijärjestöjen Keskusliitto on jättänyt Sivistys- ja tiedejaoston pyynnöstä lausuntonsa koskien vuoden 2020 talousarvioesitystä. Suomen Näyttelijäliitto on Suomen Teatterijärjestöjen keskusliiton jäsen.
Suomen Näyttelijäliiton jäsenistöstä on tullut pyyntö, että tukisimme kansainvälistä Earth Strike –mielenilmausta 27.9.2019.
Näyttelijäliitto toivoo jatkovalmisteluun avoimuutta, keskustelua ja talouslukuja.

10.7.2020 klo 16:15:55